Google
 

KELANTAN FM

Media Alternetif Anda[ Copy this | Start New | Full Size ]
Tel Manis FM 097666999 UNTUK LAGU PERMINTAAN & SEMBANG BERSAMA DJ MANIS FM
THRG
Radio in Malaysia

Pakat Dgr Ilmu Tajwid.......

BERITA SEMASA

Keputusan

Mohd Abdul Wahid ikrar tunai tanggungjawab

Sunday, January 18, 2009


"K
KUALA TERENGGANU: Calon Pas, Mohd Abdul Wahid Endut, berikrar akan menunaikan tanggungjawab dan amanah yang diberikan pemilih untuk mengetengahkan pelbagai isu, terutama isu tempatan di Parlimen.

Malah, katanya tanggungjawab sebagai wakil rakyat bertambah kerana perlu menjaga empat Dewan Undangan Negeri (DUN) berbanding hanya DUN Wakaf Mempelam, sebelum ini.

Beliau berkata, kemenangannya pada pilihan raya itu disebabkan sudah lama mengenali pengundi, sekali gus memudahkan kempen menemui pemilih.

"Terima kasih kerana memberi kepercayaan pada saya dan saya akan laksanakan amanah dengan sebaik mungkin.

"Terima kasih juga pada Suruhanjaya Pilihan Raya, polis dan semua petugas pilihan raya kerana menjadi pilihan raya kali ini berjalan lancar," katanya ketika ditemui selepas pengumuman rasmi di Stadium Negeri, di sini.

Dalam pertandingan tiga penjuru semalam, Mohd Abdul Wahid yang memperolehi 32,883 undi menang dengan majoriti 2,631 undi, calon Barisan Nasional (BN), Wan Ahmad Farid Wan Salleh (30,252), manakala calon Bebas, Azharudin Mamat @ Adam hanya meraih 193 undi, sekali gus hilang wang pertaruhan.


Sementara itu, Wan Ahmad Farid berkata, kekalahannya pada pilihan raya itu akan dijadikan landasan untuknya terus bekerja keras berkhidmat untuk rakyat.

Beliau menghormati dan menerima keputusan itu dengan rela hati dan mengucapkan tahniah kepada Mohd Abdul Wahid yang diberi kepercayaan oleh rakyat untuk menjadi wakil mereka.

"Saya ucapkan terima kasih kepada pengundi yang mengundi BN walaupun undi mereka tak cukup untuk memenangkan BN.

"Saya juga akan bekerja keras untuk memastikan pengundi yang tak undi BN kali ini akan tukar fikiran memilih BN.

"Saya nak ucapkan teima kasih kepada semua jentera dalam dan luar yang banyak membantu. Saya tahu mereka kerja kuat tetapi akhirnya rakyat membuat keputusan dan keputusan ini harus dihormati," katanya. Atikal Asal

My Blog List

Wali Band - Mari Shalawat

Wacana Perdana Dewan Besar Balai Islam

Date Conversion
Gregorian to Hijri Hijri to Gregorian
Day: Month: Year